Els centres juvenils, una necessitat al segle 21

Durant l’any 2016 diverses persones joves de Castelló comencen a organitzar-se amb l’Associació de Cases de Joventut de Castelló per a intentar millorar els serveis i la manera en que es fa política pública per a la joventut a la ciutat de Castelló. No es fa suficient, i el poc que es fa:

  • és oci de consum d’activitat, i no afavoreix que els joves es junten continuadament.
  • no hi ha cap projecte que eduque en la participació al temps lliure de manera continuada.
  • gasta gran part del pressupost d’activitat en grans esdeveniments que no van dirigits a joves sinó a població en general: carnestoltes (una vesprada 45.000 euros) i La fira de nadal, d’activitats infantils (al voltant d’una setmana d’activitats de consum i entreteniment).
  • No treballa res específic per als adolescents.

El fons de la qüestió és un pressupost d’uns 600.000 €, clarament insuficient, inferior a l’1% recomanat per Europa.

La intenció dels joves i de les associacions juvenils és obrir via de diàleg amb el municipi, amb la regidoria de joventut i el personal tècnic, per intentar que les decissions en matèria de política juvenil comencen a ser preses tenint en compte la visió, opinió i necessitats reals de la població juvenil de la ciutat de Castelló.

Marcar el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.